Roemakassa majoitut kirjaimellisesti eläimien keskellä.Roemakassa majoitut kirjaimellisesti eläimien keskellä

Talvimatka Roemakkaan
on lehmiä, lunta & levollisuutta

Milloin?

Talvireissu on varattavissa aikavälille 24.2.-26.5.2024

Kenelle?

Kaikille, jotka haluavat päiviinsä palan ihan oikeaa maatilaelämää

Ryhmäkoko?

Yksin, kaksin tai koko perheen kanssa, maks. 7 henkilöä

Missä?

Sotkamossa, Kainuussa

Roemakka on paikka sinulle, kun haluat lomaasi tai workcationiisi käsinkosketeltavia kokemuksia ilman suorituspaineita ja minuuttiaikataulua. Me ja lehmät tykkäämme sinusta sellaisena kuin olet.

Maatilamme on talvella kiireetön, mutta täynnä elämää. Pääset tutustumaan maatilan eläimiin ja farmiarkeen, nauttimaan saunarauhasta ja paljun lämmöstä talvi-illassa sekä ulkoilemaan taatusti lumisissa metsissä.

Tsekkaa matkan tiedot & varaa reissu
Laura Parmainen

Hei, olen Laura!

Olen elänyt luonnon ja eläimien keskellä koko elämäni. Kotieläimet, maatalous ja niiden kautta tuleva taito elää yhdessä luonnon kanssa on ammattini ja intohimoni. 

Toivon, että pystyn välittämään sinulle palan maaseudun parhaita puolia: juurevaa ja ikiaikaista luontoyhteyttä, käsillä tekemisen onnea ja ymmärrystä kotieläinten maailmasta.

On ilo jakaa tietoa, kokemuksia ja kurkistus arkeen, jota me lypsykarjatilalla päivittäin elämme. Se ei aina ole kovin siloteltua – mutta taatusti kokemusrikasta ja aitoa.

Nähdäänkö meillä?

Koska yksinkertaiset ilot ovat parhaimpia.

Levollisia unia ja saunarauhaa

Meillä majoitut kirjaimellisesti eläimien keskellä: voit seurata ulkoilevia lehmiä ihan ikkunasi takana. Kotoisa huoneisto tarjoaa oman rauhan, levolliset unet ja kaikki arjen mukavuudet. Lisäksi nautit saunarauhasta keskellä tähtitaivasta tai lumisadetta, pihallamme lämpiää sinulle tunnelmallinen tynnyrisauna ja palju.

Lehmähetket

Mitä lehmien päivään kuuluu? Mitä ne syövät? Onko lehmillä parhaita kavereita? Tykkäävätkö lehmät ulkoilla myös pakkasella? Lehmähetket ovat sukellus lehmien sielunmaisemaan ja niiden päivittäisiin touhuihin. Pääset esimerkiksi juottamaan vasikoita, näkemään lypsyrobotin toiminnassa ja tuoksuttelemaan aitoa karjan hajua.

Roemakan kanahetkissä pääset tutustumaan kanoihin, jotka ovat tarkkaavaisia, nokkelia ja nopeita oppimaan,Roemakan kanahetkissä pääset tutustumaan kanoihin, jotka ovat tarkkaavaisia, nokkelia ja nopeita oppimaan

Kanahetket

Tyhmä kuin kana? Ehei! Kanahetkissä pääset tutustumaan kanoihin, jotka ovat tarkkaavaisia, nokkelia ja nopeita oppimaan. Kanahetket antavat oppia näistä mainioista kuopsuttajista ja tuovat hymyn huulille kaikille eläinrakkaille ja eläimistä kiinnostuneille.

Aamiainen & retkieväät

Meidän pellolta sinun aamupalapöytääsi ja retkikoriisi. Aamiainen ja retkieväät sisältävät oman tilan ja lähiseudun raaka-aineista valmistettuja, rehellisen simppeleitä, mutta ah niin maukkaita kainuulaishenkisiä herkkuja.

Roemakassa voit nauttia mäenlaskusta, hiihdosta, lumikenkäilystä tai nuotiotulista omassa rauhassasi.Talvista ulkoilua, mäenlaskua, hiihtoa ja nuotiotulia Roemakassa

Mäenlaskua, hiihtoa & nuotiotulia

Talvemme tarjoaa loistopuitteet ulkoilulle, kaipasitpa reipasta talviliikuntaa tai rauhallisia kävelyretkiä hiljaisuudessa. Voit nauttia mäenlaskusta, hiihdosta, lumikenkäilystä tai nuotiotulista omassa rauhassasi tilalta käsin. Pakkaamme sinulle mukaan ulkoiluvälineet, eväskorin oman tilan ja lähiseudun tuotteista sekä iloista mieltä.

Mitä odottaa reissulta?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Jos kaipaat lisää aktiviteettejä, Vuokatti ja Sotkamon keskusta tarjoavat runsaasti talvista tekemistä vain 20 minuutin ajomatkan päässä.

Vuokatin ja Sotkamon alueelta löytyvät mm. Vuokatinrinteet, kylpylä, korkealuokkaiset hiihto-, talvipyöräily- ja lumikenkäilyreitit, avantouintipaikka ja uimahalli, moottorikelkka- ja koirasafarit sekä ravintoloita, pienpanimo ja kahviloita.

Jos haluat vinkkejä tekemiseen tai vaikka hyvään ruokapaikkaan, neuvomme sinua mielellämme.

Matkan tiedot

Hintaan sisältyy

Majoitus kotoisassa päätyhuoneistossa sisältäen pyyhkeet ja liinavaatteet pedattuna. Huoneistosta löytyy parisänky, kerrossänky (120 cm alapeti ja 80 cm yläpeti) ja levitettävä sohva. Pienempiä reissulaisia varten saat tarvittaessa käyttöösi myös potan, syöttötuolin ja matkasängyn.

Lehmähetket: sukellus lehmien sielunelämään ja navetan arkeen

Kanahetket: kanojen ruokkimista ja käytännönläheistä oppia kanojen hoitamisesta

Aamiainen eväskorina kainuulaisella twistillä ja oman tilan tuotteilla. Saat aamiaisen tarvittaessa myös laktoosittomana tai gluteenittomana.

Ulkosauna ja alkoholittomat saunajuomat joka päivä

Saunan yhteydessä oleva palju lämpiää joka toinen päivä

Mahdollisuus hypätä traktorin kyytiin esimerkiksi lumitöiden aikana

Nuotiotulet ja retkieväät nuotiolle

Ulkoiluvälineet: Stiga, pulkka ja liukuri, sukset ja monot kahdelle aikuiselle (monojen koot 39 ja 43), kahdet lumikengät

Keittiö kaikilla arkisilla mukavuuksilla sekä ruoanlaitto- ja leivontatarpeet

Leluja ja pelejä eri-ikäisille lapsille ja koko perheelle

Huomioi nämä!

Kajaanin lento- ja rautatieasema: n. 1 h
Sotkamon keskusta ja bussiasema: 20 min
Vuokatti: 30 min
Vuokra-auton saat sekä Kajaanin lentoasemalta että rautatieasemalta.

Ota mukaan säätäkestävät vaatteet, joiden likaantuminen ei haittaa. Lehmä- ja kanahetkissä vaatteisiin tulee navetan tuoksua ja elämän jälkiä. Varaudu riittävällä määrällä vaihtovaatteita.

Lemmikkieläimet. Huomioithan, että vaikka maalla ollaan, niin mm. ulkoilevien lehmien ja kanojen, meidän vapaana juoksevan Lyyti-koiran ja säännöllisesti ajossa olevan traktorin takia koiria ei voi pitää pihassa vapaana.

Meidän Lyyti-koira on ystävällinen otus, joka juoksee pihassa vapaana ja on mukana kaikessa tekemisessä. Todennäköisesti se on juuri Lyyti, joka häntää heiluttaen vastaanottaa sinut ensimmäisenä, kun tulet meille – älä siis säikähdä!

Majoitushuoneisto on kaksio ja siellä on nukkumistilaa mukavasti kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Kuudella henkilöllä yksi nukkuu jo sohvalla, ja seitsemälle henkilölle sohva on levitettävä, eli tunnelma on hyvin tiivis.

Valitse reissusi kesto ja reissuporukkasi koko

Pikasukellus maatilalle, 2 yötä
Pintaa syvemmälle, 4 yötä
Elä kuin paikalliset, 6 yötä

Ps. Jäikö kysyttävää?

Haluaisitko kovasti tulla pilottimatkalle Roemakkaan, mutta ajankohta on ihan väärä? Tai oletko työsi puolesta kiinnostunut lähimatkailusta, hyvinvointimatkailusta, eläimiin liittyvästä toiminnasta tai lähiruoasta?

Ole yhteydessä Lauraan 0449900353, niin jutellaan mahdollisuuksista ja vaihtoehdoista!