Päiväretki Roemakkaan

Tervetuloa vierailemaan Roemakassa! Me uskomme läpinäkyvyyden voimaan ja elämän yksinkertaisiin, mutta niin suuriin iloihin. Haluamme näyttää, mitä maatilalla tapahtuu, miten eläimiä hoidetaan ja mistä ruoka tulee. Päiväretkellä pääset näkemään maatilan jokapäiväistä työtä, kokemaan elämää eläinten kanssa ja nauttimaan tilan herkuista.

Tervetuloa päiväretkelle Roemakkaan! Me uskomme läpinäkyvyyden voimaan ja elämän yksinkertaisiin, mutta niin suuriin iloihin. Olet lämpimästi tervetullut meille kokemaan maatilan elämää, tutustumaan eläimiin, oppimaan ruoan alkuperästä, maistelemaan tilan herkkuja – ja nauttimaan levollisesta kesäpäivästä.

Kysy lisätietoja ja varaa päiväretki Lauralta soittamalla 044 990 0353 tai sähköpostilla laura@roemakka.fi

Tekemistä kesäpäivään – ja tietoa siitä, mitä maatilalla oikeasti tapahtuu

Päiväretki sisältää 2 tunnin mittaisen ohjatun lehmä- ja kanahetken, jossa tutustumme tilaan, toimintaan ja eläimiin. Tämän jälkeen voit omien toiveidesi mukaan viettää aikaa tilallamme lettukestien, nuotiotulien ja Kadonneen ankanmunan metsästys -pakopelin parissa. Tai unohtua tuijottamaan laitumella hengailevia lehmiä!

Lehmähetki

Lehmähetkessä pääset oppimaan eläinten hoitamisesta ja maatilan töistä, ja halutessasi myös kokeilemaan niitä. Kuulet tarinoita tilan eläimistä, erilaisista sattumuksista ja kommelluksista – ja voit kysyä kaikki mieltäsi askarruttavat kysymykset lehmiin, maatalouteen ja maidontuotantoon liittyen. Voit osallistua eläinhetkiin sinulle sopivalla tavalla: mikäli haluat vain tarkkailla ja tutustua eläimiin kauempaa, sekin onnistuu turvallisesti.

Kierroksen aikana näet, miten maito lypsetään ja missä lehmät viettävät kesäpäiväänsä. Huomaat, että lehmät eivät kainostele vieraidenkaan läsnäollessa ja koet, miten pehmeä niiden turkki on. Navetan tuoksukin voi yllättää.

Joidenkin lehmähetkien aikaan vastaan voi tulla myös jotain erityisempää: vasikan syntymä, rehuauton vierailu tai aitauksestaan karanneen hiehon kirmaus.

Kanahetki

Kanahetkessä huomaat, kuinka tarkkaavainen kanan katse on. Näet eri-ikäisiä ja -rotuisia kanoja. Pääset keräämään munia, kokemaan vastamunitun munan lämmön ja kanan höyhenpeitteen. Halutessasi saat osallistua kanalan ruokinta- ja puhtaanapitotöihin, ja opit kanojen hoitamista. Kanahetken jälkeen tiedät, miten kanat toimivat parvessa, ja millaisia herrasmiehiä tilan kukot ovat.

Lettukestit

Tila- ja eläinkierroksen jälkeen voit halutessasi siirtyä suussasulavien, suoraan oman tilan tuotteista valmistettujen lettujen äärelle.

Lettukesteillä tilan ternimaidosta tehdyille letuille ropsautetaan hilloa ja kermavaahtoa, ja maitokannussa odottaa tilan omaa valkeaa kultaa. Maidon lisäksi tarjolla on kahvia, teetä, kaakaota ja mehua. Tarjoilut ovat saatavilla myös laktoosittomina tai gluteenittomina. Letut paistetaan ja nautitaan sään salliessa ulkona muurikkapannulla tai sateen yllättäessä sisällä.

Nuotiotulet, Kadonneen ankanmunan arvoitus -pakopeli tai pelkkää olemisen keveyttä

Ohjatun tila- ja eläinkierroksen – ja letuilla herkuttelun – jälkeen voit jäädä katselemaan eläimiä ja viettää omatoimisesti aikaa nuotiolla tai maatilapakopelin parissa.  

Pihan nuotiopaikalla voit valmistaa omat nuotioherkut ja koko perheen yhteisessä pakopelissä selvität kadonneen ankanmunan arvoitusta. Nuotioherkkujen valmistusta varten laitamme sinulle valmiiksi polttopuut, tulentekovälineet, sinapin, ketsupin ja talouspaperin.

Eläimiä tarkkailevan ihmisen ajan taju unohtuu, ja pysäyttää olemaan tässä ja nyt. Siksi kaikista parasta aikaa saatat viettää laitumen vieressä, kaikessa rauhassa, vain lehmiä katsellen.

Varaa retki

Hinta

225 €

Ryhmäkoko maks. 7 henkilöä

Lettukestit

7 € / hlö

Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi

Liikumme ulkona ja maatilaympäristössä, joten suosittelemme varustautumaan sopivilla vaatteilla ja likaa kestävillä kengillä. Eläinhetkissä vaatteisiin voi tarttua elämän jälkiä ja hajuja, joten ota tarvittaessa mukaan myös vaihtovaatteita.

Lehmä- ja kanahetkissä mukanamme touhuaa yleensä myös Lyyti-koira, sekä navettakissa Miikkulainen. Pirttikissamme Tiisselin tapaat tyypillisimmin talon ympäristöstä. Vierailun aikana kissat voivat olla kuitenkin töissään hiirimetsällä.

Kysy lisätietoja ja varaa päiväretki Lauralta soittamalla 044 990 0353 tai sähköpostilla laura@roemakka.fi